Der er ingen tvivl om, at der kan være mange fordele ved at skifte det normale brænde ud med træbriketter i stedet for. Selvfølgelig kan det være nemmest at fortsætte med at bruge almindeligt brænde, hvis du har fri adgang til det. Men det er de færreste, der har fri adgang til træ, og hvis man endelig har fri adgang til brænde, så følger der sikkert en del arbejde med i form af at skulle kløve det eller stable det. Og det er blandt andet noget af det, du slipper for, hvis du skifter til træbriketter i stedet for.
Selvfølgelig kommer det til at koste dig lidt penge at bestille træbriketterne hjem, men du slipper til gengæld også for alt besværet ved at skulle kløve og stable, som er opgaver, der kan ende med at tage rigtig mange mandetimer. Så hvis du er interesseret i at gøre det nemt for dig selv, så skifter du simpelthen bare til træbriketter med det samme. Der er egentlig ikke så meget at overveje. Det eneste du skal være sikker på er, at du skal have plads til at have pallen, eller pallerne for den sags skyld, stående, når de kommer med fragtmanden.

En af de andre mange fordele ved brug af træbriketter er blandt andet, at du ikke skal bekymre dig om fugtigheden i træet. Hvis du er vant til at have en brændestabel stående, så kan du godt være uheldig, at brændet kan være fugtigt indimellem. Med briketter er der langt større chance for, at de er tørre, når du skal bruge dem. Dermed skal du ikke bruge en krig på at få ild i det, når der skal tændes op. Så det er blot endnu en ting, som gør det nemmere for dig selv.

Normalt brænde er heller ikke CO2 neutralt som f.eks almindelige træbriketter er. Så har du en interesse i miljøet, og kan du godt lide at gøre dagens gode gerning, så er det her et punkt, hvor du kan gøre det bedre, hvis du bruger almindeligt brænde nu. Vælger du at skifte over til en CO2 neutral løsning, så kan du i hvert fald være sikker på, at du ikke er med til at belaste miljøet fremadrettet. Så hvis du godt kan lide tanken om at være med til at gøre en forskel, så er det da bare med at få skiftet over. Jo flere der får skiftet over, jo mindre CO2 er vi med til at slippe ud. Så hvis du er en af dem, der kunne være frisk på at skifte brændet ud med briketterne, så er det jo bare fantastisk.
Dernæst er det også bare nemmere at have med træbriketterne at gøre modsat almindeligt brænde. Almindeligt brænde fylder meget mere, og du vil finde det nemmere at fylde brændeovnen eller pejsen op med briketter i stedet for. Derudover fylder de jo igen ikke så meget, så du kan nemt have et par stykker stående ved siden af pejsen eller brændeovnen, så det er nemt lige at smide et par nye ind.

Så som du kan se, så er der altså en del fordele ved at skifte over til briketter i stedet. Så hvis du vil gøre det nemt for dig selv, og hvis du er interesseret i at slippe for at lave en del af det hårde arbejde, så er det da bare med at gå over til træbriketterne. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forhold til at vælge de rette briketter, så kan det være en god ide at spørge forhandleren eller en ekspert på området til råds først.