Polen og andre øst lande ikke altid på niveau med de danske eller de Svenske piller. Er det tale om almindeligt billig brænde eller briketter på tilbud, er det pris forskellen ikke helt så stor, og tager man fragtpriserne med i sine beregnerne er der ikke de store penge at spare på disse produkter, ved at købe i Tyskland eller i Polen. Skulle der være problemer med kvaliteten, kan det også være et problem at købe dem i udlandet, da det ikke altid er lige nemt at sende varen retur og få pengene igen.
 
Træpiller tilbud
Falder man over et godt tilbud på træ piller, kan man overveje at slå til. Ofte ligger en forhandler ind med et rest parti og gerne vil have tømt ud, inden der kommer nye varer i butikken og så har man mulighed for at finde produkterne til en rigtig god pris og få et tilbud der kan mærkes. Dette gælder for både de helt billige piller, men også mærke træpiller som RW, Lava, Barlinek eller Neova for at nævne et par stykker. Især hvis det er tale om mærke piller kan det ofte godt betale sig at købe når man finder et tilbud på en palle eller ramme, frem for at vente til sidste øjeblik.
Med stigende fokus på beskyttelse af miljøet, er der flere og flere danskere, der benytter sig af biobrændsel til opvarmning af sit hus. Biobrændsel er billigere og mere energirigtigt end el og olie. De mest udbredte metoder til opvarmning af huse inden for biobrændsel er træpiller, træ brænde og briketter som næsten alle herhjemme jo kender til. Træ piller fremstilles ved at presse savsmuld og spåner igennem en matrice under højt tryk og vanddamp. Disse piller af træ er nemme, hurtige og miljøvenlige at fyre op med, bl.a. fordi de er knastørre og lige til at smide ind i fyret eller ovnen. Det betyder at de også har en høj brændeværdi da de ikke skal bruge ekstra varme på at få evt. fugt og vand i træet til at fordampe først. Dette gør også at vandet ikke binder sig til tjæredampe og sætter sig som slagge i din skorsten. Disse slagger kan i værste fald føre til brænd i din skorsten, derfor er det meget vigtigt at du kun fyre med tørt træ. Køber man billig træpiller, så kan man være sikker på at de er tørre, dog er man ikke altid helt sikker på at de kun indeholder træ. Mange af de helt billige har også vist sig at indeholde sand, jord og andet for at øge vægten selvom dette også er med til at give en dårlig forbrænding.
Den økonomiske krise nikker ja til træ piller
Udover vinteren, er der også en økonomisk krise over os, der fordrer til, at vi tænker os om en ekstra gang, når vi overvejer, hvordan vi sørger for opvarmningen af vores hus. Træ piller er en utrolig økonomisk ansvarlig måde at varme private huse op på. Mens eksempelvis fyringsolie har en kWh-pris på cirka 114 øre, er at kWh-pris på disse ligger omkring 52 øre.
En fyring med træ piller vil således mere end halverer dine omkostninger i forhold til fyringsolie, og er langt hen ad vejen den mest økonomisk korrekte måde at opvarme huset på.
 
 
 
Fyr op med træ og reducér dit CO2 udsplip
Træ piller er fremstillet af rent tre og er ydermere helt og aldeles tørre, hvilket gør at de er CO2-neutrale. Med denne fyringsmetode skal man altså ikke være nervøs for, at man ved optænding i brændeovnen forurener og sviner miljøet til, men du kan derimod med god samvittighed lukke vinteren uden for døren i visheden om, at det kun er dit hus og ikke den globale opvarmning, du har tændt op for. Det samme gælder for de meget populære briketter af træ, som mange bruger i deres brændeovn.
Der findes to størrelser af træ piller, henholdsvis 6 og 8 mm. De små træ piller er velegnede til små brændeovne i stuerne eller træpilleovne. Med denne type af brændsel kan du nemt og hurtigt fyre op i brændeovnen eller pejsen, og dermed skabe en hyggelig stemning i dit hjem. For det er ikke noget mere hyggeligt end en god ild i pejsen, på en kold aften hvor man sidder i stuen og hygger.
Træpillerne er en alternativ metode for dig, der gerne vil spare nogle penge på opvarmningen af dit hus, og til dig, der ønsker at værne om miljøet. Endelig er det til dig, der ikke gider bakse med brændeknuderne, men nemt og hurtigt vil skabe hygge og varme i dit hjem. Husk på at disse piller er lavet af affalds træ, det vil sige træ der alligevel er i overskud fra savværker og møbelindustrien og hvis ikke brugt til billig brænde alligevel blot ville blive bortskaffet. Træ der for lov at ligge og forgå naturligt, udsender præcis lige så meget CO2 som hvis man brænder det. Så derfor er piller eller træbriketter en rigtig god måde at værne om miljøet, når man skal varme sin bolig op. Vi vil jo alle gerne spare lidt penge når det kommer til opvarmning, og derfor er der mange som ofte er på udklik efter nogle billige træ piller eller brænde til opvarmning af hjemmet i de kolde vinter måneder. Hvis du falder over et rigtigt godt tilbud, bør du være sikker på at kvaliteten er i orden, inden du ligger en bestilling. Det har jo før været eksempler på at en kunde bestilte 6 paller brænde hos en forhandler, og så efterfølgende ikke være tilfreds med den kvalitet de er i. Så kan det være en halv dyr affære at sende varerne retur, da man ofte selv skal betale den del og det kan hurtigt løbe op i 800-1200 kroner, alt efter hvor langt de skal sendes og hvem du sender med.
Afslutningsvis skal det nævnes omkring denne brændsel type, at det kræver et fyringsanlæg, der er effektivt for at du kan udnytte biobrændslet optimalt. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilket biobrændselsanlæg du benytter, så du kan få mest muligt ud af dine træ piller og samtidig spare penge og reducere mængden af Co2 du udleder, så der er ingen grund til ikke at sikre en optimal afbrænding i din brændeovn, fyr eller pejs.
Udover træ-piller benytter vi i Danmark hovedsageligt træ briketter og almindelig træ brænde, når vi skal fyre op i de danske hjem. Især træbriketter har vundet godt frem over de senere år, hovedsageligt på bekostning af ovntørret brænde. Men inden for industri og hvor man ellers har brug for en større mænge brænde for at opvarme mange m2 er det stadig træpiller som er den mest effektive og foretrukne form for opvarmning.