Er du ude efter billigt brænde til salg, så kan det næsten altid godt betale sig at købe det online frem at købe det lokalt. Når jeg siger næsten, er det fordi man nogle gange kan få en god besparelse lokalt hvis man lige falder over de gode tilbud, og selv har mulighed for at transporterer det hjem. Man de de fleste af os ikke har den mulighed, så er vi nød til at se os lidt mere om, når vi skal finde de helt gode brænde priser.

Hvorfor købe online?

Din lokale forhandler af brænde som f.eks. Bøg, Ask, Eg, skal “kun” konkurrere med de andre lokale forhandlere, med mindre man lige bor i en af de større byer, betyder det at der måske kun er 1 til 2 andre forhandlere som man er i direkte konkurrence med. Har man en online butik, så er det lige pludselig hele Danmark man er i konkurrence med, og så er man ofte nød til at sænke sine priser endnu mere og i stedet for pengene ind ved at sælge større mængder. Dette gør at priserne på online forhandlere ofte er 2-400 kroner billigere per palle, end hvis du køber dit træ lokalt.

Brænde til salg

Hvis man søger på brænde til salg, dukker der hundredvis af butikker og private annoncer frem, som sælger træ til opvarmning af den ene eller anden slags. Det kan ofte være noget af en jungle at finde ud af hvad og hvor man så skal købe det og hvad man lige skal købe. Nogle har det med at vælge samme type træ hver gang de køber. Det giver den fordel at man får et ret godt kendskab til hvor længe det brænde og hvor meget det varmer. Der med kan man bedre styre temperaturen i sin brændeovn eller pejs. Dog er det ikke altid den bedste måde at spare penge på. Der der findes jo et hav af forskellige trætyper og selvom de måske ikke alle brænder lige godt, kan man nogle gange gøre en rigtig god besparelse ved at købe den ene type frem for den anden.

Hvad træ type skal man købe?

Jo mere tørt træet er, jo bedre brænder det, da der så ikke skal bruges så meget varme på først at fjerne vandet. Hvis vi ser på træ med samme vandindhold, så får man mest varme ud af at brænde de tunge træsorter som Bøg eller Eg, frem frem at bruge de lette træsorter som skovfyr eller løv. Det vil sige at en palle med Bøgebrænde giver mere varme end en palle med eksempelvis Gran (hvis der er samme mænge træ på en palle målt i rumfang og samme vandindhold i træet). Det betyder at finde du en palle bøgebrænde til 100 kroner mere end f.eks. en palle med Skovfyr, så får du mere varme ud at af købe Bøgen. Er prisforskellen 3-400 kroner, så får du mere varme for pengene, ved at købe Skovfyren.

Hvor skal man købe

Køb hovedsagligt hos de større og kendte forhandlere som f.eks. www.kvalibrænde.dk. Kvalibrænde er en 4 år gammel forhandler der sætter pris på at levere kvalitet til sine kunder. Der er mange gode forhandlere af brænde online, men desværre et par dårlige. Hvis du ikke før har handlet hos en bestemt forhandler, så kan du med fordel gå ind på sider som f.eks. trustpilot.dk og se hvad kunderne skriver om de forskellige forhandlere. F.eks. finder du anmeldelsen af kvalibrænde her på trustpilot.dk.

Brænde eller solceller?

Et spørgsmål som man ofte hører, er hvad kan bedst betale sig at varme sit hjem op med, hvis man vil skåne miljøer, et det solceller eller brænde? Det er faktisk ikke helt nemt at svare på. Benytter man rest træ og træ der alligevel skulle være fældet, så er det faktisk den mest miljø rigtige måde at gøre det på. Dette er fordi træ der afbrændes, udleder præcis den samme mængde Co2, som hvis du havde lade træet ligge og rådne op i naturen. Til solceller er der alligevel brugt en del Co2 til fremstillingen af disse. Hvis træet bliver planet udelukkende med henblik på fældningen til brændsel, så er det klart solcellerne der er mest miljø rigtige. Sammenligner man priser er det ikke helt den store forskel på hvad det koster at varme en bolig op per måned.