Førhen var der mange der valgte at købe sit brænde fra Tyskland. Da arbejdslønnen og momsen er lavere i Tyskland, er mange af deres priser derfor også billigere, især inden for køb af brænde på tilbud var der gode mulighed for at lave en god handel, hvis man bestilte syd for grænsen. Bor man tæt på grænsen og har man selv mulighed for at afhente sit træ, så er der faktisk stadig en ok besparelse ved at benytte sig af dette. Skal man lave det leveret er der desværre ikke længere helt så stort en besparelse til at det kan betale sig. En palle med Ask koster f.eks. omkring 1.700 i Tyskland før levering. På danske brænde sider som f.eks. www.kvalibrænde.dk får du en palle med ovntørret Ask, klar til brug, inklusiv fragt og moms til omkring 2.000 kroner. Bestiller du 5 paller er prisen helt nede i 1.800 kroner. Så er der her mange der tænker – “Jeg har sgu da ikke brug for 5 paller brænde!”, så derfor vil jeg aldrig kunne opnå den rabat. Det lyder jo umiddelbart helt korrekt, men som noget helt nyt har kvalibrænde netop lanceret deres nyeste tjeneste kaldet nabolevering. Det går kort og godt ud på at du går sammen med et par naboer på vejen, eller vejen ved siden af og køber ind sammen, i ligger en ordre, men har efterfølgende mulighed for at dele produkterne ud på flere adresser som fragt manden efterfølgende leverer til. på den måde har i mulighed for at opnå de gode mængde rabatter og samtidig nøjes med at betale for en gang levering kun. Brugbar eller ikke? Det afhænger nok af hvor godt man kender sine naboer.

Men betyder dette at der så ikke længere er ret mange danskere der vælger at bestille sit brænde fra Tyskland? Nej, der er stadig rigtig mange, især fra sønderjylland som stadig køber træ i Tyskland af forskellige grund. Alt lige fra at mange der stadig føler sig tyske og hellere vil handle på en Tysk hjemmeside end en Dansk, eller fordi de har mulighed for nemt selv at hente produkterne og dermed slippe for den ofte ret høj fragt der pålægges når man handler syd for grænsen.

Nogle af de mest købte brændetyper der købes i Tyskland lige for tiden er:

  • Ovntørret bøgebrænde
  • Lufttørret blandet løv
  • Ask på tilbud
  • Birk og Gran

En af grundene til at man kunne overveje at købe i Tyskland, er hvis man er ude efter nogle lidt mere specielle brændetyper. Udvalget er nemlig en smule større der og det er jo ikke altid at brændet kun skal benyttes til at varme sit hjem op med. Mange benytter også i stor stil brænde til at grille deres mad over. Træet afgiver jo også lidt smag til kødet hvis man griller over åben ild og her er det faktisk ikke helt lige gyldigt hvilke typer af træ man benytter alt efter hvad