Har du igennem mange år ejet en brændeovn, så er du måske vant til at skulle kløve brænde i hvert fald et par gange om året. Selvom det måske efterhånden er indgroet som en vane for dit vedkommende, så ville det måske være rart helt at slippe for den pligt? Det ville jo være ti gange lettere, hvis brændet bare passede fra starten, så du ikke skulle bruge så lang tid på at kløve det. Dog kommer man nok aldrig til at slippe for at skulle kløve brændet. Så i stedet for at blive ved med at bibeholde den vane, hvorfor skiller du dig så ikke helt af med den og begynder at bruge noget andet i stedet for almindeligt brænde?

For hvis du vil slippe for at skulle kløve brænde i flere timer, så skal du helt skrotte det og skifte over til noget meget lettere – nemlig træbriketter. Her kan du være sikker på, at du ikke længere skal have fat i øksen og afsætte flere timer til at få kløvet det til mindre stykker. For briketterne passer nemlig allerede perfekt til brændeovnen, som de er. Og hvis de stadig er lidt for store, så kan man altid brække dem over med de bare næver så let som ingenting. Og udover at slippe for at kløve mere brænde, så er der også mange andre fordele ved at benytte sig af briketter i stedet for.

Først og fremmest er det meget bedre for miljøet, hvis du varmer stuen op med briketter i stedet for. Det er CO2 neutralt, så du skal ikke være bange for, at du er med til at forøge vores CO2 udslip, hvis du bruger briketter. Dog er det lige netop, hvad du gør, hvis du fortsætter med at bruge almindeligt brænde. Så går du op i miljøet, så kan det også være en af årsagerne til, at det almindelige brænde skal skiftes ud. Udover at være langt bedre for miljøet, så kan det også være langt bedre for din pengepung at bruge briketter i stedet for.

For det kan nemlig være langt billigere at købe briketter i stedet for brænde. Selvfølgelig kan man også være uheldig at købe alt for dyre briketter. Men så længe man er vågen og holder hovedet koldt og ikke laver nogle handler med alt for dyre forhandlere, så kan du næsten være sikker på, at det er billigere for dig. Det fungerer helt på samme måde som almindeligt brænde, og en af de andre fordele er også, at det fylder langt mindre end dit brænde ville gøre. Plus du slipper for problemer med vådt træ, da briketterne har en fugtighed på kun 6-10%. Så alt i alt kan det næsten kun være en god handel for dig at skifte over til briketter i stedet for at køre videre med normalt træ.

kløvning af træ - perl eksempel på hvad der er den mest effektive metode til at kløve sit træ på?Dog er der lige en ting, du skal være opmærksom på, inden du bare fylder brændeovnen med dine nyindkøbte briketter. For briketterne udvider sig nemlig, når de begynder at brænde. Så det er meget vigtigt, at du ikke fylder din brændeovn helt op til randen. Så kan du nemlig godt risikere at komme galt af sted, når der først kommer fut i briketterne. Så fyld den op, som du normalt ville gøre. Så kan du altid smide en ekstra klods eller to på, hvis det skulle være nødvendigt.

Hvis du gerne vil vide, hvor meget du egentlig kan spare på at skifte over til briketter i stedet for at fortsætte med at bruge brænde, så kan det hurtigt findes på nettet med en søgning eller to. Der er lavet mange kalkulationer på det områder, så det burde ikke være så svært at finde frem til. Alternativt kan man også gå over til træpiller da der er en hel del fordele her som f.eks. bedre mulighed for automatisk påfyldning osv.